လူမှုရေးကွန်ရက်ဟုခေါ်သောဖြစ်ရပ်ကြောင့်ဖေ့စ်ဘွတ်သည်လူတိုင်း၏ဘ ၀ ၏အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုဖြစ်လာသည်။ ဆိုရှယ်မီဒီယာနှင့်လူမှုဆက်သွယ်ရေးကွန်ယက်များတွင်အကြီးမားဆုံးအဖြစ်အပျက်မှာဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ဖြစ်သည်ဟုငြင်းခုန်နိုင်သည်။ ထို့အပြင် Instagram နှင့် WhatsApp ၏ဝယ်ယူမှုများအပြီးတွင်ကုမ္ပဏီသည်အင်တာနက်ပေါ်တွင်အကျယ်ပြန့်ဆုံးဖြန့်ကျက်ထားသောပလက်ဖောင်းတစ်ခုနှင့်အကြောင်းအရာဖန်တီးသူ၏ပရဒိသုတစ်ခုဖြစ်လာစေရန်အတွက်လူမှုရေးမြင်ကွင်းသို့ခြေချနိုင်ခဲ့သည်။

Facebook ပေါ်မှာတစ်ခုခုတင်လိုက်ရင်၊ post ကိုမြင်တဲ့သူတွေကသူတို့ရဲ့အတွေးတွေ၊ ထင်မြင်ချက်တွေ (သို့) ဝေဖန်ချက်တွေကိုမှတ်ချက်ပေးနိုင်တဲ့မှတ်ချက်ကဏ္ is ရှိတယ်။ အချို့သောမှတ်ချက်များမှာအပြုသဘောဆောင်သော်လည်း Facebook တွင်မကောင်းသောယုံကြည်ခြင်းဖြန့်ဖြူးလိုသောအသုံးပြုသူများလည်းရှိသည်။ သင်ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ပေါ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုပြီးဆုံးအောင်မလုပ်နိုင်သော်လည်းသင်၏တင်ပို့ချက်များအပေါ်မသိသောအသုံးပြုသူများကိုမှတ်ချက်ပေးရန်တားဆီးသည့်နည်းလမ်းတစ်ခုရှိသည်။

သင်၏ရေးသားချက်အပေါ်အပျက်သဘောထင်မြင်ချက်များသို့မဟုတ်နှောင့်ယှက်မှုခံရလျှင်သင်၏ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်အတွက်မှတ်ချက်များကိုအလွယ်တကူပိတ်နိုင်သည်။

ဒီသင်ခန်းစာမှာ၊ Facebook ပို့စ်တခုမှာမှတ်ချက်တွေဘယ်လိုပိတ်ရမယ်ဆိုတာကိုသင်ပြပါမယ်။

အဆင့် 1။ သင်၏ PC / Laptop တွင်ဝက်ဘ်ဘရောက်ဇာကိုဖွင့်ပါ။

အဆင့် 2။ URL bar တွင်ရိုက်ထည့်ပါ www.facebook.com.

သင့်ရဲ့ Facebook profile ကိုလူသိရှင်ကြားဘယ်လိုရှုမြင်မလဲ

အဆင့် 3။ သင်၏ Facebook အကောင့်သို့ဆိုင်းအင်လုပ်ပါ။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုမည်သို့ပိတ်ရမည်နည်း

အဆင့် 4။ 'ကိုနှိပ်ပါမြှားဖေ့စ်ဘွတ်ခ်စာမျက်နှာ၏ညာဘက်ထောင့်ရှိအိုင်ကွန်။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်ဖျက်ထားသောစာများကိုပြန်လည်ရယူပါ

အဆင့် 5။ 'ကိုနှိပ်ပါသတ်မှတ်ချက်များdrop-down menu ထဲက 'option

Facebook ပေါ်မှာမှတ်ချက်ကိုပိတ်ပါ

အဆင့် 6။ 'ကိုနှိပ်ပါပြည်သူ့ပို့စ်များလက်ဝဲ pane ထဲကနေ '' option ကို။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုမည်သို့ပိတ်ရမည်နည်း

အဆင့် 7။ 'ဘေးရှိတည်းဖြတ်ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။အများပြည်သူဆိုင်ရာရေးသားချက်များမှတ်ချက်များ'' option ကို။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုမည်သို့ပိတ်ရမည်နည်း

အဆင့် 8။ 'ကိုနှိပ်ပါသီးသန့်လုံခြုံရေး'ခလုတ်ကို။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုမည်သို့ပိတ်ရမည်နည်း

အဆင့် 9။ 'ကိုနှိပ်ပါသူငယ်ချင်းများdrop-down menu ထဲက 'option ။

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်တင်ထားသောမှတ်ချက်များကိုမည်သို့ပိတ်ရမည်နည်း

ဤချိန်ညှိချက်ကိုသင်ရွေးချယ်သောအခါသင်၏တင်သူများအပေါ်မှတ်ချက်ပေးရန်သင်၏သူငယ်ချင်းများသာလျှင်နိုင်မည်။ ဒါကြောင့်အများပြည်သူပို့စ်များကိုမြင်နိုင်ပေမယ့်သူငယ်ချင်းများသာမှတ်ချက်ပေးလိမ့်မည်။