လူမှုရေးကွန်ရက်ဟုခေါ်သောဖြစ်ရပ်ကြောင့်ဖေ့စ်ဘွတ်သည်လူတိုင်း၏ဘ ၀ ၏အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုဖြစ်လာသည်။ ဆိုရှယ်မီဒီယာနှင့်လူမှုဆက်သွယ်ရေးကွန်ယက်များတွင်အကြီးမားဆုံးအဖြစ်အပျက်မှာဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ဖြစ်သည်ဟုငြင်းခုန်နိုင်သည်။ ထို့အပြင် Instagram နှင့် WhatsApp ၏ဝယ်ယူမှုများအပြီးတွင်ကုမ္ပဏီသည်အင်တာနက်ပေါ်တွင်အကျယ်ပြန့်ဆုံးဖြန့်ကျက်ထားသောပလက်ဖောင်းတစ်ခုနှင့်အကြောင်းအရာဖန်တီးသူ၏ပရဒိသုတစ်ခုဖြစ်လာစေရန်အတွက်လူမှုရေးမြင်ကွင်းသို့ခြေချနိုင်ခဲ့သည်။

လူအများအားသူတို့၏အတွေးများ၊ အမြင်များနှင့်အတွေးအခေါ်များကိုဖော်ပြရန်ပလက်ဖောင်းတစ်ခုပေးရန် Facebook ကိုဖန်တီးခဲ့သည်။ သို့သော်အချို့သောအဖွဲ့အစည်းများ၏လောဘကြီးမှုနှင့်သိက္ခာမဲ့စွာကျင့်ကြံပြုမူမှုများကြောင့်ဆိုရှယ်မီဒီယာပလက်ဖောင်းသည်ကိုယ်ပိုင်အချက်အလက်များကိုခိုးယူခြင်းနှင့်သီးသန့်တည်ရှိမှုချိုးဖောက်ခြင်းပင်ဖြစ်လာသည်။ ၎င်းသည်ယေဘုယျအားဖြင့်ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်၏အသုံးဝင်မှုအပေါ်ကြီးမားသောမေးခွန်းအမှတ်အသားတစ်ခုပေါ်ပေါက်စေသော်လည်းစင်မြင့်ကိုအသုံးမပြုဘဲအမှန်တကယ်ရှင်သန်ကြီးထွားနိုင်ခြင်းမရှိသူများလည်းရှိသည်။

Instagram ကသင့်ရဲ့ကိုယ်ရေးအချက်အလက်ကိုအပြည့်အဝလျှို့ဝှက်ထားခွင့်ပြုထားပေမယ့် Facebook မှာသီးသန့်သီးသန့် mode မရှိသေးပါဘူး။ သို့သော်သင်၏အကောင့်ကိုတတ်နိုင်သမျှလျှို့ဝှက်ထားရန်နည်းလမ်းတစ်ခုကိုကျွန်ုပ်တို့ရှာဖွေတွေ့ရှိခဲ့သည်။

ဒီသင်ခန်းစာမှာသင့်ရဲ့ Facebook အကောင့်ကိုဘယ်လိုလျှို့ဝှက်ထားရမလဲဆိုတာကိုပြပါမယ်။

အဆင့် 1။ သင်၏ PC / Laptop တွင်ဝက်ဘ်ဘရောက်ဇာကိုဖွင့်ပါ။

အဆင့် 2။ URL bar တွင်ရိုက်ထည့်ပါ www.facebook.com.

Facebook ကိုပိတ်ပါ

အဆင့် 3။ သင်၏ Facebook အကောင့်သို့ဆိုင်းအင်လုပ်ပါ။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

အဆင့် 4။ Facebook ပင်မစာမျက်နှာ၏ညာဘက်ထောင့်ရှိတြိဂံပုံသင်္ကေတကိုနှိပ်ပါ။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

အဆင့် 5။ Drop down menu မှ 'ကိုနှိပ်ပါ။သတ်မှတ်ချက်များ'ခလုတ်ကို။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

အဆင့် 6။ ဘယ်ဘက်အကွက်ထဲတွင် 'ကိုနှိပ်ပါ။သီးသန့်လုံခြုံရေး'' tab ကို။

သင်၏အကောင့်ကိုဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ပေါ်တွင်လျှို့ဝှက်ထားပါ

အဆင့် 7။ ညာဘက်ခြမ်း ၀ င်းဒိုးတွင်၊ 'ကိုနှိပ်ပါ။Edit 'ဘေးရှိခလုတ်'သင့်ရဲ့လှုပ်ရှားမှု'' option ကို။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

အဆင့် 8။ ယခုသင်ချိန်ညှိချက်များအားလုံးကို 'အတွက်ထားပါ'ငါ့ကိုသာလျှင်'' option ကို။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

အဆင့် 9။ သင်၏နောက်ဆုံးချိန်ညှိချက်များသည်အောက်ပါပုံနှင့်တူသည်။

သင်၏အကောင့်ကို Facebook တွင်လျှို့ဝှက်ထားနည်း

သင်၏ privacy settings များကိုအချိန်နှင့်တပြေးညီပြုပြင်မွမ်းမံမည်ဖြစ်ပြီး၊ ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်ရှိသင်၏အချက်အလက်အများစုသည်သင့်အတွက်သာဖြစ်သည်။ တတိယပါတီအသုံးပြုသူများ (သို့) အေဂျင်စီများသည်သင်၏ Facebook အချက်အလက်များကိုယခင်ကဲ့သို့လွယ်ကူစွာရယူနိုင်လိမ့်မည်မဟုတ်ပါ။