အချိန်ကြာလာတာနဲ့အမျှသိသိသာသာတိုးတက်လာတဲ့ iPhone ရဲ့အသွင်အပြင်တွေထဲကတစ်ခုက browser (ဘရောက်ဆာ) ပဲ။ Android ထုတ်ကုန်များတွင် Google Chrome သည်ရွေးချယ်စရာတစ်ခုအနေဖြင့်ရှိသော်လည်း Apple သည် Safari browser ကိုအစကတည်းကလိုက်နာခဲ့သည်။ ယနေ့ပင် Apple app စတိုးတွင်အခြား browser များရှိနေသော်လည်းဖောက်သည်များသည် Safari ကို၎င်းတို့၏ browsing ရည်ရွယ်ချက်များအတွက်အသုံးပြုသည်။

Safari browser သည်မကြာသေးမီကသိသိသာသာလုံခြုံရေးဆိုင်ရာ update ကိုရရှိခဲ့ပြီးစွမ်းဆောင်ရည်အကောင်းဆုံးကိုပုံမှန်ဖြန့်ကျက်ထားခြင်းဖြင့်ကျွန်ုပ်တို့သည် Safari ကိုယနေ့ဈေးကွက်တွင်အကောင်းဆုံးမိုဘိုင်း browser များထဲမှတစ်ခုဖြစ်ကြောင်းတွေ့ရှိရသည်။ အခြား browser များကဲ့သို့ Safari browser များ၌မိုဘိုင်း browser တွင်သင်မြင်ရလိမ့်မည်ဟုမျှော်လင့်နိုင်သည့်အခြေခံအင်္ဂါရပ်များအားလုံးရှိသည်။ browser အများစုကဲ့သို့ Safari browser ရှိ setting များကို၎င်းကိုကိုယ်တိုင်ကိုယ်ကျအတွေ့အကြုံအဖြစ်ပြောင်းလဲနိုင်သည်။

Apple သုံးစွဲသူအသစ်များမှကျွန်ုပ်တို့မေးလေ့ရှိသောမေးခွန်းမှာ Safari browser ပေါ်ရှိ browsing history ကိုမည်သို့ဖျက်မည်သို့မဟုတ်ရှင်းလင်းရန်ဖြစ်သည်။ မည်သူမဆို၎င်းကိုလုပ်လိုသည်မှာသူတို့နှင့်သာသက်ဆိုင်သည်၊ သို့သော်မည်သည့်ကိစ္စတွင်မဆိုအခြေအနေတစ်ခုသည်တောင်းဆိုလာသောအခါနှင့်သိရန်ကောင်းသည်။

ဒီသင်ခန်းစာမှာတော့ iPhone ပေါ်ရှိ browsing history ကိုဘယ်လိုရှင်းရမယ်ဆိုတာပြပေးပါမယ်။

1 အဆင့်။ ကို 'ကိုဖွင့်သတ်မှတ်ချက်များiPhone ပေါ်ရှိ 'app'

 

iPhone ပေါ်ရှိ browsing history ကိုရှင်းလင်းနည်း

 

2 အဆင့်။ ချိန်ညှိချက်များမီနူးကို Scroll လုပ်ပြီး 'Safari ဥယျာဉ်ကိုလည်း'' option ကို။

 

iPhone ပေါ်ရှိ browsing history ကိုရှင်းလင်းနည်း

 

3 အဆင့်။ Safari ၏ browser setting တွင်စာရင်းကို ဦး တည်။ 'ပေါ်တွင်နှိပ်ပါ။သမိုင်းနှင့်ဝဘ်ဆိုက်ဒေတာများကိုရှင်းလင်းပါ'' option ကို။

 

iPhone ပေါ်ရှိ browsing history ကိုရှင်းလင်းနည်း

 

4 အဆင့်။ 'ကိုနှိပ်ပါသမိုင်းနှင့်ဒေတာများကိုရှင်းလင်းပါအတည်ပြု window ကိုအပေါ် '' option ကို။

 

iPhone ပေါ်ရှိ browsing history ကိုရှင်းလင်းနည်း

 

၎င်းသည်သင်၏ browsing history တစ်ခုလုံးနှင့်သိမ်းဆည်းထားသော site အချက်အလက်များကိုရှင်းလင်းလိမ့်မည်။ သင်ဤလုပ်ထုံးလုပ်နည်းကိုသင်ပြီးအောင်ပြီးပြီးချင်းမကြာသေးမီကပြုလုပ်ခဲ့သော site တစ်ခုသို့ဝင်ရောက်ကြည့်ပါကသင်ပြုလုပ်ခဲ့သောစစ်ဆင်ရေးသည်သိမ်းဆည်းထားသော site data ကိုဖျက်ပစ်လိုက်သကဲ့သို့သင်ပြန်လည်ဝင်ရောက်ရမည်ဖြစ်သည်။ သင်၏ဖုန်းကိုသူငယ်ချင်းသို့မဟုတ်မိသားစုဝင်များအားငှားရန်စီစဉ်နေပါကသင်၏ browser ၏ browsing history ကိုသေချာအောင်လုပ်ပါ။