Signal messaging app သည်ချက်ချင်းစာတိုပေးပို့ခြင်းအဆုံးသတ်၏နိယာမတွင်အလုပ်လုပ်သောလက်ငင်းစာတိုပေးပို့စနစ် application ဖြစ်သည်။ Whatsapp သည် Whatsapp ပလက်ဖောင်းတွင်မျှဝေထားသည့်အချက်အလက်အားလုံးကို၎င်းတို့၏မိခင်ကုမ္ပဏီဖြစ်သည့် Facebook ကိုခွင့်ပြုသည့်အသုံးပြုမှုဆိုင်ရာစည်းမျဉ်းအသစ်များကိုစတင်မိတ်ဆက်စဉ် မှစ၍ လူများစွာသည်ဤအက်ပလီကေးရှင်းကိုပြောင်းလဲခဲ့ကြသည်။

ပို၍ ပင်ရှုပ်ထွေးစေသည့်အချက်မှာသင်သည်အသုံးပြုမှုဆိုင်ရာစည်းကမ်းချက်များကိုသင်လက်မခံပါကသင်သည် Whatsapp အကောင့်ကိုလက်လှမ်းမီခြင်းဆုံးရှုံးသွားခြင်းဖြစ်သည်။ ဤအချက်များအားလုံးသည်တော်လှန်ရေးစတင်ခဲ့ပြီးအသုံးပြုသူများသည်ပိုမိုလုံခြုံသော Signal Messaging App ကိုအပြည့်အဝအသုံးပြုနေကြသည်။

သင်သည်သင်၏ Signal အက်ပ်၏မိတ္တူကိုကူးယူပြီးပြီဆိုပါက အခြေခံတည်ဆောက်မှုပြီးပြီSignal Messaging အက်ပလီကေးရှင်းကသင့်ကိုဘာတွေကမ်းလှမ်းနေတယ်ဆိုတာကိုကြည့်ဖို့အတွက်, privacy settings ထဲကို ၀ င်ဖို့လိုကောင်းလိုလိမ့်မယ်။

တကယ်ကောင်းတဲ့အချက်ကဒီ privacy settings တွေကိုလည်းသင့်ရဲ့အသုံးပြုမှုနဲ့ကိုက်ညီအောင်ပြောင်းလို့ရပါတယ်။ ဤလုပ်ငန်းစဉ်သည်အလွန်ရိုးရှင်းပါသည်၊ ထို့ကြောင့်ဤသင်ခန်းစာတွင်ဤ privacy settings မ်ား၊ ၎င်းတို့မည်သည့်ရပ်တည်ချက်နှင့်မည်သည့်အတိုင်းအတာအထိသင်ပြောင်းလဲနိုင်သည်ကိုကျွန်ုပ်တို့မည်သို့ပြမည်နည်းကိုသင်ပြပါလိမ့်မည်။

1 အဆင့်။ သင်၏စမတ်ဖုန်းပေါ်တွင် Signal Messaging အက်ပ်ကိုဖွင့်ပါ။

 

Signal Messaging အက်ပ်တွင်အဖွဲ့တစ်ဖွဲ့မည်သို့ဖွဲ့မည်နည်း

 

2 အဆင့်။ 'ကိုနှိပ်ပါပရိုဖိုင်းကိုထိပ်ဘယ်ဘက်ခြမ်းရှိ 'icon ။

 

Signal Messaging App တွင်ပရိုဖိုင်းပုံတစ်ခုမည်သို့တပ်ဆင်ရမည်နည်း

 

3 အဆင့်။ ယခု 'ကိုနှိပ်ပါ။Privacy tab'' settings ကို menu ကနေ။

 

Signal Messaging App ပေါ်ရှိ Privacy ချိန်ညှိချက်များကိုပြောင်းလဲနည်း

 

ယခု၊ လုံခြုံမှုဆိုင်ရာရွေးချယ်စရာအမျိုးမျိုးနှင့်၎င်းတို့ကိုသင်မည်သို့ပြောင်းလဲနိုင်သည်ကိုကြည့်ကြပါစို့။

  1. လက်ခံဖြတ်ပိုင်းများကိုဖတ်ပါ (ON / OFF Toggle) - ဤအင်္ဂါရပ်ကသင့်အားမက်ဆေ့ခ်ျများဖတ်ပြီးသောအခါကြည့်ရှု။ မျှဝေနိုင်သည်။ ဒီ setting ကိုသင်ဆန္ဒရှိသလိုဖွင့်နိုင်သည်သို့မဟုတ်ပိတ်ထားနိုင်သည်၊ သို့သော်၎င်းသည် chats အားလုံးနှင့်သက်ဆိုင်ကြောင်းစိတ်စွဲမှတ်ထားပါ။
  2. စာရိုက်အညွှန်းကိန်း (ON / OFF Toggle) - ဒီအင်္ဂါရပ်ကစာတွေစာစီစာရိုက်နေတဲ့အချိန်မှာသင်မြင်တွေ့နိုင်အောင်ဝေမျှနိုင်တယ်။ ဒီချိန်ညှိချက်ကိုလည်းဖွင့်၊ ပိတ်ထားနိုင်တယ်၊ သင်ရွေးချယ်မှုဟာချတ်အားလုံးနဲ့သက်ဆိုင်တယ်။
  3. Link ကို Previews ထုတ်လုပ်ရန် - ဤအင်္ဂါရပ်သည်သင်၏ချက်တင်များ၌ပို့ထားသောလင့်များကိုကြည့်ရှုရန်ခွင့်ပြုသည်။ ဤအင်္ဂါရပ်ကိုပုံမှန်အားဖြင့်ပုံမှန်အားဖြင့်ပိတ်ထားသည်။ သို့သော်သင်ရရှိသောလင့်ခ်များကိုကြိုတင်ကြည့်ရှုသည့်အကျင့်ရှိလျှင်၎င်းကိုမဖွင့်မီသင်ဤအင်္ဂါရပ်ကိုဖွင့်နိုင်သည်။
  4. ပိတ်ထားသောစာရင်း - ဤအရာသည်သင့်အားဆက်သွယ်ခြင်းမှသင်ပိတ်ဆို့ထားသည့်အဆက်အသွယ်များသို့မဟုတ်နံပါတ်များကိုမြင်နိုင်ရန်ခွင့်ပြုသည်။
  5. အမြဲတမ်းဖုန်းခေါ်ပါ - ဤလုပ်ဆောင်မှုသည်သင်၏ခေါ်ဆိုမှုများအားလုံးကို Signal ဆာဗာမှတဆင့်ထပ်ဆင့်လွှင့်ရန်ခွင့်ပြုသည်။ ဤသို့ပြုလုပ်ခြင်းဖြင့်သင်၏လက်ခံသူသည်သင်၏ IP လိပ်စာကိုစစ်ဆေးနိုင်မည်မဟုတ်ပါ။ သင်ဤအင်္ဂါရပ်ကိုဖွင့်နိုင်သည်၊ သို့သော်ဤအင်္ဂါရပ်သည်ခေါ်ဆိုမှုအရည်အသွေးကိုသိသိသာသာလျော့နည်းစေကြောင်းလူသိများသည်။
  6. မကြာမီကခေါ်ဆိုမှုများကိုပြပါ - ၎င်းသည်သင်၏စမတ်ဖုန်း၏ဖုန်းအက်ပ်တွင် Signal Messaging အက်ပ်တွင်သင်ခေါ်ဆိုမှုများပေါ်လာလိမ့်မည်။ သင်သည်ဤအင်္ဂါရပ်ကိုဖွင့် / ပိတ်နိုင်သည်။
  7. PIN သတိပေးချက်များ - Signal သည်သင် app ၏လုံခြုံရေး PIN ကိုပြန်လည်ရယူရန်မကူညီနိုင်သဖြင့်၎င်းကိုသင်မှတ်မိရန်သေချာစေရန်အတွက်သူသည်ရက်အနည်းငယ်တိုင်း PIN ကိုရိုက်ထည့်ရန်သင့်အားတောင်းဆိုသည်။
  8. မှတ်ပုံတင်ခြင်းသော့ခတ် - ထိုထပ်ပိုလုံခြုံသောအလွှာကိုလိုချင်သောသူများအတွက် Registration Lock feature ကိုသင်ဖွင့်နိုင်သည်။ သင်၏ဖုန်းနံပါတ်ကိုပလက်ဖောင်းဖြင့်ပြန်လည်မှတ်ပုံတင်ရန်သင်၏ Signal အက်ပလီကေးရှင်းလိုအပ်သည်။
  9. မျက်နှာပြင်သော့ခတ် (ON / OFF Toggle) - ဤအင်္ဂါရပ်ကို အသုံးပြု၍ သင်၏စမတ်ဖုန်းပေါ်ရှိဖန်သားပြင်သော့ခတ်ကို သုံး၍ Signal App ကိုသော့ဖွင့်နိုင်သည်။ မျက်နှာပြင်သော့ခတ်နေစဉ်အတွင်းသင် Signal App တွင်ခေါ်ဆိုမှုများကိုဖြေကြားနိုင်ကြောင်းသတိရပါ။
  10. မျက်နှာပြင်လုံခြုံရေး Enable (Toggle ON / OFF) - ဤအရာသည်သင်၏စမတ်ဖုန်းပေါ်ရှိအက်ပလီကေးရှင်းကိုသုံးသောအခါထူးခြားသောလုပ်ဆောင်မှုတစ်ခုဖြစ်သည်။ များသောအားဖြင့်သင်သည် app ခလုတ်ကိုအသုံးပြုသောအခါနောက်ခံတွင်တက်ကြွနေသောအက်ပ်အားလုံးတွင်ဖြစ်ပျက်နေသည့်အရာကိုကြိုတင်ကြည့်ရှုသည်။ ၎င်းတွင်သင်နောက်ခံ၌ရှိနေသောမည်သည့်စာတိုအတွင်း၌မဆိုစာများပါ ၀ င်သည်။ ဒီ privacy option က app switcher ထဲမှာ Signal message previews တွေကိုပေါ်လာတာကိုတားဆီးပေးတယ်။
  11. Chat History ရှင်းပါ - ဤအရာသည်သင့်အား Signal Messaging အက်ပ်ပေါ်ရှိစကားဝိုင်းမှတ်တမ်းအားလုံးကိုရှင်းလင်းရန်သင့်အားခွင့်ပြုသည်။

ဤအရာသည် Signal Messaging အက်ပ်အတွင်းရှိကမ်းလှမ်းထားသောသီးခြားလုံခြုံရေးအင်္ဂါရပ်များနှင့်သင်၏ Signal အက်ပလီကေးရှင်းအတွေ့အကြုံကိုစိတ်ကြိုက်ပြုပြင်ရန်သင်မည်သို့ပြောင်းလဲနိုင်သည်ကိုအကျဉ်းချုပ်ဖြစ်သည်။

သင်၏ Signal messaging app ၏မိတ္တူကိုအောက်ပါလင့်ခ်မှကူးယူနိုင်သည်။

Android အတွက်အချက်ပြ - ဤနေရာကိုကလစ်နှိပ်ပါ.

iOS အတွက်အချက်ပြ - ဤနေရာကိုကလစ်နှိပ်ပါ.

PC အတွက်အချက်ပြ - ဤနေရာကိုကလစ်နှိပ်ပါ.