ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်သည်ယနေ့စျေးကွက်တွင်အကြီးမားဆုံးလူမှုမီဒီယာပလက်ဖောင်းတစ်ခုဖြစ်သည်။ WhatsApp နှင့် Instagram တို့၏ရယူမှုများကြောင့်ယခုသူတို့သည်လူသားများနှင့်လူမှုဆက်ဆံရေးအမျိုးမျိုးကိုလွှဲပြောင်းယူခဲ့သည်။ သင်၏ Facebook သို့အဆက်အသွယ်များကိုပေါင်းထည့်ခြင်းဟူသောအယူအဆကို Friend Someone ဟုလူသိများသည်။ အခြေခံအားဖြင့်၊ သင်သည်သင်၏သူငယ်ချင်းများကိုသူတို့၏နာမည်ကိုရိုက်ထည့်ခြင်းဖြင့်ရှာဖွေသည်၊ မှန်ကန်သောရှာဖွေမှုရလဒ်ကိုနှိပ်ပါ၊ ပြီးလျှင် 'Add Friend' ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။

သင်၏အဆက်အသွယ်သည်ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်တွင်လင့်ခ်ပြုလုပ်ရန်သူ / သူမလက်ခံရမည့်“ သူငယ်ချင်းတောင်းဆိုမှု” ကိုရရှိသည်။ ဆန့်ကျင်ဘက်ဖြစ်စဉ်ကို 'Unfriending' အဖြစ်လူသိများသည်။ သင်၏သူငယ်ချင်းများနှင့်အဆက်အသွယ်ပြတ်သွားသည်သို့မဟုတ်သင်၏ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်အဆက်အသွယ်များထဲမှတစ် ဦး ကမယုံကြည်နိုင်လောက်အောင်ဆိုးဆိုးရွားရွားဖြစ်နေသည်ဆိုပါက၎င်းတို့ကို Facebook တွင် 'Unfriend' လုပ်ရန်ရွေးချယ်စရာရှိသည်။ သင်နှင့်လည်းအတူတူပါပဲ။ အခုဒီမှာဖမ်းမိတာကမင်းကဘယ်သူနဲ့မိတ်ဆွေဖွဲ့ခဲ့တာလဲ၊ ဘာကြောင့်သူတို့လုပ်ခဲ့တာလဲဆိုတာကိုသင်မသိဘူး။

သူတို့ဘာကြောင့်ဒီလိုလုပ်ခဲ့ရတာလဲဆိုတာကိုကျွန်ုပ်တို့ဘယ်တော့မှမဖြေနိုင်ဘူး၊ ဒါပေမယ့်ကျွန်တော်တို့ Facebook မှာဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့တာလဲဆိုတာကျမတို့ကျိန်းသေတွေ့နိုင်ပါတယ်။ ဒီသင်ခန်းစာမှာတော့ခင်ဗျားတို့ကိုပြမယ်။ ကျွန်ုပ်တို့မစတင်မီသင်၌ရှိသည်သေချာအောင်လုပ်ပါ Google Chrome ကို browser ကို သင့်ရဲ့ PC မှာ။

အဆင့် 1။ သင့် PC ပေါ်ရှိ Chrome Browser ကိုဖွင့်ပါ။

အဆင့် 2။ Chrome Web Store သို့သွားပါ။ ဤနေရာကိုကလစ်နှိပ်ပါ ဝက်ဘ်စတိုးသို့တိုက်ရိုက်ခုန်ရန်။

 

အဘယ်သူသည်ငါ့ကိုဖေ့စ်ဘွတ် unfriend

 

အဆင့် 3။ ရှာဖွေရေးဘားတွင် 'ငါ့ကိုဖျက်ပစ်သူ' ကိုရိုက်ပါ။ ရှာဖွေမှုကိုအတည်ပြုရန် Enter ကိုနှိပ်ပါ။

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 4။ delete.io မှကမ်းလှမ်းသော Who Deleted Me extension ကိုနှိပ်ပါ

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 5။ 'ကိုနှိပ်ပါChrome ကိုပေါင်းထည့်ရန်'ခလုတ်။

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 6။ အတည်ပြုမျက်နှာပြင်ပေါ်တွင်စစ်ဆင်ရေးကိုအတည်ပြုရန် 'Add Extension' ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 7။ extension ကို browser ၏ညာဘက်ထောင့်ရှိအိုင်ကွန်တစ်ခုအနေဖြင့်ထည့်ပါလိမ့်မည်။

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 8။ Chrome browser ပေါ်ရှိ tab အသစ်တစ်ခုကိုဖွင့်ပြီးဖွင့်ပါ Facebook ၀ ဘ်ဆိုဒ်.

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 9။ သင်၏ Facebook အကောင့်သို့ဆိုင်းအင်လုပ်ပါ။

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

အဆင့် 10။ Browser ၏ညာဘက်ထောင့်ရှိ Who Deleted Me extension ခလုတ်ကိုနှိပ်ပါ။

 

အဆင့် 11။ Extension ကသူ့ဟာသူအလုပ်လုပ်တယ်။ ခဏလေးတော့မင်းရဲ့သူငယ်ချင်းတွေရှိလား၊ မရှိဆိုတာနဲ့အစီရင်ခံစာကိုတွေ့လိမ့်မယ် 'ချစ်သူ'မင်း

 

ဖေ့စ်ဘွတ်ခ်နဲ့ဘယ်သူနဲ့မိတ်ဖွဲ့ခဲ့သလဲ

 

'ဘယ်သူကသင့်ကိုဖျက်ပစ်လိုက်ပြီ' ဆိုတဲ့ extension ကသင့်ကိုသင်နှင့်ရင်းရင်းနှီးနှီးမရှိသောသူငယ်ချင်းများရဲ့အမည်များကိုပြသသည်။